All you have to do is bike

Waarom naar de Sierra Nevada in Andalusië, Zuid-Spanje?


Wil je trainen voor het nieuwe seizoen of voor een groot wielerevenement (zoals Marmote,  Limburgs Mooiste, Alpe d’ Huez of de Dolomieten marathon)? Wil je op ‘hoogtestage’? Of wil je een prachtige wielrenvakantie, waarbij je na een dag fietsen heerlijk kan relaxen? In de Sierra Nevada kan het allemaal. Wielrenvakantie.nl biedt je – ongeacht je niveau – een geweldige fietsvakantie in een prachtige omgeving.

Hier vind je ruwe onherbergzame landschappen met adembenemende uitzichten en rustige wegen waar je je af en toe in niemandsland waant. En dat terwijl de uitdagende cols van de Sierra Nevada binnen handbereik zijn. Het belangrijkste is dat jij geniet van het fietsen en een goede tijd hebt. 

We zien Vingegaard, Van Aert, Mollema, Kelderman, Kruiswijk, Roglic enz. regelmatig langs fietsen. Ze trainen in dit gebied ter voorbereiding op de grote rondes, zoals de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España. Als het voor hen de beste plek is om te trainen, zal het jou zeer waarschijnlijk ook erg goed bevallen. Laat je niet afschrikken als je net begonnen bent met wielrennen, we hebben hier routes voor elk niveau. 

Dit gebied trekt al decennia lang toeristen. Niet alleen voor Granada met het prachtige La Alhambra, maar ook voor de prachtige omgeving, de natuur, het eten (tapas), de cultuur en de (relaxte) sfeer. Niet verassend dat wielrenners (samen met hun vrienden/vriendinnen of partners) hier graag komen om daar naast het fietsen ook van te genieten.

En, in Spanje schijnt altijd de zon ;-). Hieronder alles nog even op een rijtje. 

Praktische info 1
Praktische info 2

320 dagen zon, wie wil dit niet?

Wat is er nu lekkerder dan fietsen in het zonnetje? Welke wielrenner wil dit nu niet? Dit gebied biedt wielrenners gemiddeld 320 dagen zon per jaar.

Prachtige routes & beklimmingen

De Sierra Nevada heeft alles, van uitdagende beklimmingen (en afdalingen) tot mooie routes door typische witte Andalusische dorpjes, olijfgaarden en nationale parken.

Altijd een goede fiets

Wij zorgen voor uitstekende materiaal, goed onderhouden en afgesteld op jouw wensen. Wil je liever je eigen racefiets meenemen? Dat kan natuurlijk ook.

Lekker genieten en uitrusten

In de hotels die wij uitkiezen, kun je na je intensieve wielrentochten lekker uitrusten bij het zwembad of genieten van de prachtige omgeving of de stad Granada.


Geen stress onderweg

We zijn er voor jou

Als jij dat wilt, fietsen we de hele wielrenvakantie met je mee. Geen stress over waar je naar toe moet of waar je het beste onderweg kunt genieten van een koffietje. We nemen je mee over de mooiste wegen en laten de mooiste uitzichten en plekjes zien.

Praktische info 3

Dagindeling


Praktische info 4
Een gemiddelde ‘wielrendag’ ziet er als volgt uit:

  • 8:00 uur; de wekker gaat en na een frisse douche starten we met het ontbijt
  • 9:00 uur; verzamelen we, nemen de route door en checken we de racefietsen waarna we vertreken
  • 9:00 – 16:00 uur; fietsen we de gekozen route. Afhankelijk van de route en of we onderweg (uitgebreid) lunchen zijn we tussen 15:00 en 17:00 terug bij het hotel
  • Na terugkomst kun je de rest van de dag zelf invullen: uitrusten, relaxen bij het zwembad, wandelen in de omgeving of de stad Granada verkennen. Uiteraard kunnen we je van de nodige tips voorzien. 

Arrangementen


In deze wielrenvakantie zorgen we dat jij een onbezorgde tijd hebt, zodat jij je volledig op het fietsen kunt concentreren.

De arrangementen en specials zijn inclusief:

  • hotelovernachtingen inclusief fietsontbijt
  • goede racefiets (incl. reservebanden en overig materiaal)
  • mooiste (trainings)routes voor elk niveau
  • begeleiding in overleg, variërend van GPS, meefietsen (gids)  tot aan stand-by
  • 10% korting op je sportvoedingspakket bij sportvoedingwielrennen.nl

Een wielrenvakantie kan al vanaf 4 dagen (3 nachten). Langer is uiteraard ook mogelijk.

Kom je alleen of met een groep? Voor een aantal dagen of langer? Of voor een special? Klik hier voor meer informatie over de arrangementen en specials.

Niet vergeten!


Of je nu een ervaren wielrenner bent, of net begonnen, 20 jaar oud bent of 70. Wij zorgen ervoor dat je een geweldige fietstijd hebt hier. Je fietsdag begint op het moment dat je wakker wordt in je hotel. We passen de routes aan naar jouw wensen en niveau, zodat jij optimaal kunt genieten van het wielrennen en de mooiste routes kunt fietsen die je ooit hebt gedaan. Het is per slot van rekening jou wielrenvakantie, toch?

Sportvoeding is erg persoonlijk, daarom heeft Wielrenvakantie.nl een partnerschap met SportvoedingWielrennen.nl. Je ontvangt 10% korting bij bestelling van je wielrenvakantie.nl sportvoedingspakket bij SportvoedingWielrennen.nl. Zo heb je je eigen favoriete sportvoeding bij je als je hier komt wielrennen in Spanje. Hoe werkt het? Maak een account aan bij SportvoedingWielrennen.nl en stuur een mail naar info@sportvoedingwielrennen.nl met als vermelding: klant Wielrenvakantie.nl.

× App