Wielrennen in Granada


De omgeving van Granada, met onder andere de Sierra Nevada, biedt fantastische mogelijkheden voor elke wielrenner van elk niveau. Het is een prachtig gebied om te wielrennen en niet alleen bekend bij de profs zoals Dumoulin, Valverde, Mollema, Bardet, Kruiswijk, Geesink of Roglic, die hier jaarlijks komen trainen voor de grote rondes, maar ook bij de ‘gewone wielrenner’. Want iedereen weet: in dit gebied kun je heerlijk wielrennen en genieten van de Spaanse cultuur. 

Je hebt hier alles, van uitdagende beklimmingen tot vlakkere routes door valleien. We kunnen de routes zo zwaar en lang maken als je wilt. Zo heb je in de omgeving van Granada de mogelijkheid om de hoogste begaanbare berg van Europa te beklimmen, de ‘Pico Veleta’ op 3.396 meter. Of via de flanken van de Sierra Nevada af te dalen naar de mediterrane kust, om na een tocht van een welverdiend drankje te genieten aan het strand. 

We kennen de streek door en door en nemen je mee naar de mooiste routes met geweldige uitzichten. Kortom, routes voor elk niveau in een prachtig landschap op goede en rustige wegen.

Routes 1

Routes en beklimmingen rondom Granada


Vanuit de omgeving van Granada kun je alle kanten op, waardoor je diverse route mogelijkheden hebt en waarbij je door verschillende ‘landschappen’ kan fietsen. Daarnaast ligt de Sierra Nevada letterlijk en figuurlijk om de hoek als je op zoek bent naar beklimmingen en het hoog gebergte.

Zo kun je naar het noordwesten van Granada als je voor de ‘kastelen route’ kiest, waarbij je door veelal olijfvelden fiets en langs een aantal dorpen komt waar nog kastelen (of ruïnes daarvan) te zien zijn. Kies je voor een route naar het westen, dan fiets je door de ‘Vega’ (akkerbouwgebied) waar in het voorjaar het graan op het land staat en je veel amandelbomen ziet. Het zuidwesten brengt je via de ‘Carretera de la Cabras’ door een prachtig natuurgebied via een stuwmeer (Bermejales) weer terug naar Granada. Ten zuiden van Granada kun je door Valle de Lecrin (‘sinaasappelenvallei’) fietsen en als je met je voeten in het zand wil kun je zelfs door fietsen naar het strand! (route van circa 160km). De Alpujarras ligt ten zuidoosten van Granada en ten noordoosten van Granada heb je een prachtige tocht naar Guadix, het dorp wat bekend staat om zijn grotwoningen.

En dan heb je natuurlijk nog ten oosten van Granada de Sierra Nevada met als letterlijke en figuurlijke top de beklimming van de Pico Veleta (top ligt op 3.396m en de beklimming is circa 39km en je overbrugt +/- 2.700hm). Het eerste stuk van de beklimming kun je via verschillende routes doen. Je kan kiezen voor de meest geleidelijke route via Pinos Genil of voor de iets zwaardere routes via Monachil (ga je het eerste gedeelte via de beklimming El Purche of via Güéjar Sierra en Carril del Duque (‘het geiten pad’). Wil je jezelf echt testen dan kun je er ook voor kiezen om de beklimming via Hazallanas te doen (in deze klim zit een stuk van 5km met een gemiddelde van 12 en max. 22% stijgingspercentage). Uiteraard kunnen we een aantal beklimmingen combineren waardoor je routes krijgt van circa 100 – 125km en meer dan 3.000hm, voor de echt klimgeiten onder ons.

 

Kortom, volop mogelijkheden voor de mooiste routes. Hieronder een aantal routes om je een idee te geven van de mogelijkheden alsmede de bekende beklimmingen in de omgeving van Granada en de Sierra Nevada.
Routes 2

Vooraf aan je wielrenvakantie stemmen we af hoeveel kilometers en hoogtemeters je wil gaan fietsen, zodat wij de mooiste routes voor je kunnen samenstellen rekening houdend met je wensen. Mochten de routes toch iets te licht (of te zwaar) zijn, dan kunnen we deze eenvoudig aanpassen naar je gewenste niveau. Dit kunnen we zelfs dagelijks doen.

Zoals ze in de ‘Vuelta à España’ altijd zeggen: “Een etappe in de Ronde van Spanje is nooit vlak”. Dat geldt ook zeker voor de omgeving van Granada. Houd dus rekening met beklimmingen en natuurlijk ook de welverdiende afdalingen daarna.

Eén dag een rustdag of een kortere tocht? Dat kan natuurlijk ook en geeft je de mogelijkheid om lekker te relaxen, de stad Granada te bekijken of als afwisseling een dagje naar het strand of de skipistes te gaan (afhankelijk van de periode uiteraard).

Begeleiding onderweg


Tijdens je verblijf is er begeleiding in overleg, variërend van GPS, meefietsen (gids), stand-by staan tot het regelen van een reparatie aan je fiets – we staan voor je klaar, zodat jij echt een onbezorgde wielrenvakantie hebt. We spreken de taal, kennen de lokale mensen en gewoonten en regelen alles. Wil je onderweg of bij terugkomst na je rit lunchen, dan regelen we dat ook. In een goed lokaal restaurant (niet inbegrepen), inclusief een koud biertje!

All you have to do is bike

× App